Kontakt

Arrangör: Permakultur Stjärnsund

Permakultur Stjärnsund är ett nytänkade Leaderprojekt (Leader Nedre Dalälven) som startade i januari 2013 och kommer pågå till slutet av 2014.

Syftet med projektet är att etablera ett centrum för permakulturlärande på orten Stjärnsund i Södra Dalarna.

Projektet vill bygga upp och sprida både teoretisk och praktisk kunskap inom permakultur och permakulturdesign och riktar sig både mot nybörjare och redan aktiva inom permakultur.

Synvända föddes i projektet Perma:pilot och genomfördes första gången i Berg, tre mil norr om Växjö, hösten 2012. Målet med Synvända var, och är fortfarande, att väcka intresse och engagemang för hållbar landsbygdsutveckling och permakultur bland boende lokalt och i övriga Sverige. Projektet finansierades första gången av Leader Linné och drivs nu vidare av ideella föreningen Synvända. I år, 2013, har Permakultur Stjärnsund fått äran att ta konceptet vidare och nästa år kanske konceptet har rest vidare till en annan plats i Sverige?
Är din by intresserad eller vill du veta mer om föreningen? Kontakta då gärna Maria Richter Simsek på maria.richter.simsek@gmail.com, eller telefon 0709 41 18 81.

Permakultur Stjärnsund
http://stjärnsund.nu/permakultur-stjarnsund/

Ekoprojekt Stjärnsund
http://stjärnsund.nu

Stiftelsen Stjärnsund och Fridhems Kursverksamhet
Fridhem Kursgård: www.frid.nu

Stjärnsund och Polhemsstiftelsen
Polhemsstiftelsen: www.stjarnsund.com/polhemsstiftelsen.php

Leader Nedre Dalälven
Leader Nedre Dalälven: http://www.leader-nedredalalven.org/

Leader Linné
Leader Linné: http://www.leaderlinne.se

Vad betyder Synvända?

Begreppet Synvända myntades av författaren Elisabet Hermodsson. Med ordet ville Elisabet förmedla attvår tids världsbild inte längre är adekvat för vår tids problem. Hon menar att vi måste ändra världsbild för att rädda världen, eftersom den bild vi gör oss av världen påverkar världen.Har du några frågor eller vill du hålla i en praktisk workshop, musikframträdande eller på något annat sätt bidra till att Synvända blir en gemensam succé?

Annevi Sjöberg
Tel: 0732 02 25 09
alt. 0733 62 25 09
annevi.lakemountain@gmail.com

Philipp Weiss
Tel: 0729 23 91 53
philipp@ihop.nu

Formgivning:
Daniel Larsson
www.hassla.se


Leader
Hem Permakultur Info & Anmälan Program Medverkande Kontakt